Honing en Bijproducten

Helaas is de productie van honing niet dermate hoog dat ik het hele jaar door ruime voorraden honing kan aanbieden. Het is dus nog echt een seizoensproduct welke een hoge populariteit kent. Leuk dat de Stolwijkse Honing zo’n grote schare liefhebbers kent. 

Wat maakt deze honing nou zo bijzonder? Het is niet 'gewoon een potje honing'. Een 'gewoon' potje koop je, met alle respect, bij de supermarkt.
Voor een bijzonder streekproduct ga je naar de bron, de imker. Geen samenvoegingen van diverse honingen, geen smaaktoevoegingen, puur zoals de bijen het bedoeld hebben!

Allereerst, je proeft de passie en de liefde die zowel de dames als ik, de imker, er aan besteed hebben. Je proeft een duidelijk verschil tussen voorjaarshoning en zomerhoning. Je ziet het ook aan de kleur.
Van bloem tot in de pot! Je proeft de Krimpenerwaard

De puurheid komt voort uit het feit dat verder geen enkele bewerking (opwarming, zuivering) plaatsvindt waardoor de honing ook echt gegeten kan worden waar deze voor bedoeld is. Lekker & gezond! Rauwe honing heeft een helende antibacteriële werking, ook als je deze op een klein wondje smeert! 

En, voor mensen met hooikoorts is het een prima remedie om lokale rauwe honing te eten. In de honing zit namelijk stuifmeel (pollen-> Engelse woord ervoor) uit de directe omgeving waar je allergisch voor bent. Door dit iedere dag tot je te nemen gaat je lichaam hier een natuurlijke afweer voor opbouwen zodat je stuifmeelallergie beter de baas kunt. Iedere ochtend een lepeltje honing. Als je de honing in de thee doet, laat deze dan eerst goed afkoelen. Het hete water (> 40 graden) maakt de honing ‘stuk’ en breekt de goede eigenschappen af en dat is toch zonde.

Eerlijk is eerlijk. Honing bestaat voor het merendeel uit suikers. Dus gezondheid is een betrekkelijk begrip. Geniet, maar met mate! Echter, de rauwe honing zoals een imker je deze kan bieden, bevat nou net die zaken die wel heel erg goed voor je zijn. Geef honing echter nooit aan kinderen onder de 12 maanden! 

Honing bevat gemiddeld: 38% fructose, 31% glucose, 10% andere suikers (waaronder maltose en sacharose) en 17% water. Hiernaast bevat honing nog 4% begeleidende waardevolle stoffen zoals enzymen, vitaminen, zuren, hormonen, bacterieremmers, waterstofperoxide, stuifmeelkorrels en mineralen zoals fosfor, mangaan, ijzer en koper. Honing heeft een gemiddelde dichtheid van 1,36 g/ml. Bron: wikepedia

Wij verkopen de honing in mooie potten van ca. 350 gram in 2 varianten ; met en zonder raat. De raat kun je overigens in zijn geheel opeten. Een ware lekkernij! De pure bijenwas is absoluut niet giftig! 

Pot Stolwijkse Honing, zonder raat: € 6,50

Pot Stolwijkse Honing, met raat: € 7,50 

Dit is inclusief 50 cent statiegeld voor de pot.

Naast honing verkopen we ook nog een bijproduct in de vorm van een mooie beker met Stolwijkse Honing logo, honinglepel en gevuld met honingsnoepjes. Leuk voor jezelf maar ook zeker leuk om cadeau te doen aan iemand. Met deze beker ondersteun je het werk van de imker en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Bijland. 

Beker met lepel en snoep: € 10,00