Ik hoop dat het werk en doel van de imker door het lezen van de informatie op deze site meer duidelijk is geworden. Dat deze site bijdraagt in het besef dat we als mensheid niet zonder insecten kunnen en dat de bijdragen van deze vliegende diertjes aan de basis staan van ons bestaan en welzijn. Er is nog heel veel werk te doen en het is een lange weg maar laten we er met elkaar voor zorgen dat het voortbestaan van de (honing)bij in het bijzonder niet langer bedreigd wordt. Steun daarom het werk van de imker. Dit kan heel eenvoudig op de volgende manieren: 

Word vriendje voor een tientje
Brons € 10,- 

En ontvang een mooie beker met Stolwijkse Honing logo, houten honinglepel en gevuld met honingsnoepjes. Leuk voor jezelf maar ook zeker leuk om cadeau te doen aan iemand. 

Adopteer een volk
Zilver € 100,-

Dat betekent dat we jouw (bedrijfs)naam op onze site zullen vermelden en dat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen rondom dit volk. Ook is de eerste pot honing van het seizoen van dit volk natuurlijk voor jou! Met dit geld kunnen we het volk bijvoeren in de winter, ziekten bestrijden (2x per jaar) en nieuwe kunstraat in de ramen maken zodat de bijen netjes kunnen uitbouwen. 

Sponsor een kast
Goud € 200,-

De ultieme beleving. Sponsor een bijenkast met een volk. (bedrijfs)naam vermelding op de site en in het informatiebord in De Hennepakkers.
Ga, als je wilt en durft, met de imker mee en neem een kijkje in jouw eigen volk. Bewonder de koningin en haar hofhouding en zie hoe het volk hard aan het werk is. Natuurlijk krijg je wel even een beschermkap op. Naast het goed onderhouden van de kast en het volk kunnen we ook verder investeren in uitbreiding in de vorm van een nieuwe kast en voorlichting/spreekbeurten geven op scholen. 

Sponsoren & Dank:

AllesOnline

Alles Online, Nieuwerkerk aan de IJssel. Verantwoordelijk voor het ontwerp van logo, website en drukwerk. Fantastisch!
Ik werk al jaren zeer nauw samen naar alle tevredenheid met Alles Online op zakelijk vlak. Ook op hobbymatig vlak weten we elkaar goed te vinden en ik ben Rob en zijn team dan ook zeer veel dank verschuldigd in de ondersteuning die ik van hen krijg. Alles Online, voor mij het no-nonsens full service bureau en van harte aanbevolen bij het bedrijfsleven van Stolwijk! 

BK Dakbedekking

Hét dakdekkersbedrijf voor regio Stolwijk. Bernard Kool kwam vorig jaar spontaan naar mij toe om enerzijds zijn bewondering uit te spreken voor het werk rondom de bijen en anderzijds zich te verbinden door een bijenvolk te sponsoren. Heel erg bijzonder! En zeer gewaardeerd.
Een goed dak boven je hoofd, dat wil toch iedereen?! 

Gemeente Krimpenerwaard

Onlangs heeft ook de Gemeente Krimpenerwaard een mooie subsidie toegekend ten behoeve van het Bijland. Hier hebben we een mooie vliegende start kunnen maken zodat we het eiland voor een groot deel konden prepareren en beplanten. Een zeer waardevolle bijdrage. 

Maar ook vanuit de vele ‘fans’ van de Stolwijkse Honing komen er hartverwarmende gebaren. Mensen die spontaan geld willen geven of meer willen betalen dan noodzakelijk om zo het werk van de imker ten behoeve van de bescherming en het behoud van de honingbij voor de Krimpenerwaard te ondersteunen. Het raakt me en kan me ontroeren! Ik weet soms echt niet meer wat er gebeurt. Echt heel erg dank voor deze steun en het motiveert mij meer en meer om door te gaan en ook het Bijland echt van iedereen te maken! 

De bijen en de imker zijn jullie allemaal zeer dankbaar en alles komt ten goede aan de bijen!